Dutch solutions for global challenges

Mensen maken zich zorgen over de toekomst. Over het klimaat, het milieu, de economie, de politiek, technologie. Mensen zijn op zoek naar een toekomstvisie. Een positief anker. Wij geloven dat Nederland dat kan zijn. 

De Nederlandse ondernemers- en makersgeest schept al eeuwen de toekomst. Door dijken te bouwen, meren leeg te malen, zeeën te bedwingen en grenzen op te zoeken. Door elektriciteit, schoon water en goede zorg als gemeengoed te delen. Door tomaten, komkommers en paprika’s te kweken. Door windmolens en smogtorens te bouwen, door plasticsoep uit de zee te halen. Onze vindingrijkheid zorgt voor duurzame oplossingen voor de toekomst. Toen, en nu.  

Met Stichting Dutchtainables bieden wij een podium aan al deze innovatieve, duurzame en Nederlandse oplossingen op het gebied van water, voedsel, energie, smart cities & gezondheid. Wij laten zien waar ons kleine land zo groot in is en geven een gezicht aan de mensen die nu al het verschil maken  

Waarom we dat doen? Om jou en alle andere Nederlanders te inspireren om ook een bijdrage te leveren aan onze duurzame toekomst.