Reefguard-dutchtainables

Reefguard

Met de oplevering en overdracht van de eerste koraalmotor op de Bahama’s heeft Van Oord een belangrijke stap gezet op het gebied van de verdere duurzame ontwikkeling van mariene infrastructuur. Deze in eigen huis ontwikkelde innovatie is een primeur binnen de waterbouwbranche.

De koraalmotor is een onderzeese koraalkwekerij, die gevuld is met zowel lokaal verzamelde koraalstekken als jonge koralen van diverse leeftijden. Deze stekken zijn door middel van geslachtelijke voortplanting verkregen. De koralen in de koraalmotor groeien waarmee lokale belanghebbenden zo nodig hun koraalriffen kunnen herstellen.

Op 28 augustus werd, in aanwezigheid van 150 genodigden waaronder de heer Bannister, Minister of Works van de Bahamas, de zorg voor de allereerste koraalmotor overgedragen aan de lokale partners Stuart Cove’s Dive Bahamas, Bahamas Reef Environment Education Foundation en Royal Bahamas Defence Force. Zij gaan de koraalmotor onderhouden en zullen natuurorganisaties, scholen, burgers en toeristen aanmoedigen om de kwekerij te bezoeken en actief betrokken te raken bij de verdere ontwikkeling van de kwekerij en het uitplaatsen van de koralen.

Contact opnemen

Van Oord
3063 NH Rotterdam
E-mailadres: info@vanoord.com

Andere water solutions
VanderSat

VanderSat

VanderSat biedt inzichten in de meest waardevolle bron op aarde;

WaterMappers

WaterMappers

Het gebrek aan inzichten met betrekking tot ons grondwater zorgt

Blue energy

Blue energy

De techniek waarmee energie wordt gewonnen uit het verschil in

De Zandmotor

De Zandmotor

Met de aanleg van de Zandmotor onderzoeken we of de

Reefguard

Reefguard

De koralen in de koraalmotor groeien zodat lokale koraalriffen kunnen